Eigenaresse Fit met Nicole

Over Nicole

Als kind was ik thuis de middelste met een oudere broer en jonger zusje die beiden erg goed konden leren. Ook op school was ik een echt middenmootje. Om een beetje mee te komen, moest ik dus overal erg goed mijn best voor doen. Hierdoor had ik in mijn jeugd al snel geleerd dat in het leven niets vanzelf gaat.

Van mijn 13e t/m mijn 21ste levensjaar was ik duidelijk niet meer gemiddeld. Ik was in alles heel erg snel en ik werkte bizar veel uren (ik had een dubbele baan). Mijn leven was toen duidelijk niet in balans.

Ik werd verliefd, we kochten een huis, we trouwden, we kochten een groot bedrijf en we kregen een prachtige dochter. We leefden op een grote roze wolk.

Maar toen sloeg het noodlot toe. Mijn man verongelukte en ik bleef achter met mijn dochter van negen maanden oud en een groot bedrijf met miljoenen schuld. Ik had geen keuze; ik moest doorgaan. Iedere dag maakt ik er het beste van. Gelukkig was hard werken voor mij niet vreemd en met sterke gedrevenheid heb ik het bedrijf (Koel- & Vrieshuis 42.000m3) na zeven jaren vanuit de rode cijfers naar financieel gezond weten te maken. Toen kwamen er voor mij kansen om het bedrijf over te dragen en zonder schulden weer een gewoon normaal leven op te bouwen. Die mogelijkheid heb ik toen aangegrepen.

Ik werd 'Big mama'

Datzelfde jaar ontmoette ik mijn tweede liefde van mijn leven. Hij liet mij op onze eerste date weten dat sporten voor hem ontzettend belangrijk is. Dat doet hij bijna iedere dag en wil hij ook zeker blijven doen. Prima als jij dat wilt blijven doen dacht ik toen, maar ik sport niet…

Onze liefde groeide. We kochten samen een huis, we trouwden en samen met zijn drie kinderen en mijn dochter (met altijd veel aanhang) waren we een groot gezin. We hadden het goed en gezellig. Maar langzaam begon ik te groeien. Op een bepaald moment had ik 30 kg overgewicht. En dan was voor mij met een lengte van 1 meter 64 echt veel te veel.

Op een bepaald moment had ik 30 kg overgewicht.
Finishfoto winst dames overall internationale 1/2 marathon Lanzarote dec. 2019

OERsterk kwam op mijn pad

Ik ging op dieet (vele diëten geprobeerd in mijn leven) en ik begon met hardlopen (lees waggelen). De combinatie van beweging en minder eten werkte goed, maar toch was mijn eten niet altijd de juiste voeding. Hierdoor kreeg ik toch weer trek en ging ik snaaien. Ik kocht het boek OERsterk koken (en later het boek OERsterk Slank) en ging dingen begrijpen en anders eten. Mijn lichaam kreeg langzaam zijn oude vorm weer terug en ik werd steeds sterker.

Mijn lopen ging ook steeds beter. Steeds meer begon dit op hardlopen te lijken. Ook kreeg ik steeds meer plezier in hardlopen. In korte tijd werd ik van recreant een wedstrijdloper.  

Toen zocht ik professionele begeleiding. Bob Boverman begeleide mij een aantal jaren intensief. Bob maakte van mij een serieuze atlete met mooie resultaten. Ik droomde ervan om Wereldkampioen te worden op de 800m. Ik maakte daarvoor een overstap naar coach Frans Thuijs en Frans leerde mij naast heel erg hard lopen nog heel veel meer…Inmiddels o.a. 8-voudig Wereldkampioen op alle afstanden van de 800m t/m 10km en ik liep zelfs op drie afstanden een wereldrecord.

Het omslagpunt

In 2020 kwam voor mij een omslagpunt. Begin van het jaar liep ik de Egmond Halve Marathon waarbij ik de eerste 8km over strand met de elite dames kopgroep mee kon lopen (dat leverede mooie foto’s op).

1/2 marathon Egmond

Fotograaf: Rob Glas

Het NK 10km in Schoorl werd afgelast i.v.m. de storm Ciara. En daarna brak Covid-19 uit.

Vanuit mijn sport heb ik geleerd om iedere situatie te nemen zoals die komt. Dus zo deed ik dat hiermee ook. Met een eerste lockdown, Wereldkampioenschap atletiek masters in Canada, Toronto, (10 km en de halve marathon) afgelast en voorlopig geen uitzicht op wedstijden zag ik nieuwe kansen en mogelijkheden.

Vanuit mijn opgedane kennis en ervaringen naar fysiek en mentaal zeer sterk wilde ik nu nog meer andere mensen gaan coachen naar ook vitaal zeer sterk (op kleine schaal deed ik dit al).

Ik startte met de Oersterk coach opleiding.

Toen ik ontdekte dat ik in staat was om zelf mijn lichaam steeds sterker en sterker te maken had ik een droom: Wereldkampioen worden op de 800m. Als 800m loper moet je namelijk alles kunnen; supersnel zijn, slim zijn, tactisch en technisch erg goed zijn en je moet het heel hard lopen lang kunnen volhouden Ik wilde de beste van de wereld zijn in mijn leestijdscategorie. Dit is mij gelukt. Plus nog heel veel meer….

Nu mijn dromen en heel veel zijn behaald en ik mezelf nu sterk weet te behouden, wil ik andere mensen gaan coachen, inspireren, motiveren en helpen naar een vitaal sterk leven.

Mijn gevoel en geluk delen met iedereen die ook gezonder en sterker in het leven wil staan.

Scroll naar top