Over mij - Fit met Nicole

Eigenaresse Fit met Nicole

Over Nicole

In mijn jonge jaren leerde ik al snel dat niets in het leven vanzelf gaat. Overal en altijd deed ik mijn best. Ik werkte bizar veel uren en jaren had ik een dubbele baan. Mijn leven was duidelijk niet in balans. 

Op 21 jarige leeftijd vond ik de man van mijn dromen. We kochten een huis, we trouwden, we kochten een groot bedrijf en we kregen een prachtige dochter. We leefden op een grote roze wolk.

Toen sloeg het noodlot toe. Mijn man verongelukte.  Ik bleef achter met mijn dochter van negen maanden oud en een groot bedrijf met miljoenen schuld. Ik had geen keuze; Ik moest doorgaan. Iedere dag maakt ik er het beste van. Met sterke gedrevenheid en bereidheid mezelf te ontwikkelen, heb ik het bedrijf na zeven jaren vanuit de rode cijfers naar financieel gezond weten te maken. Toen kwamen er voor mij kansen en mogelijkheden om het bedrijf te verkopen en zonder schulden weer een gewoon normaal leven op te bouwen. Die mogelijkheid heb ik toen aangegrepen.

Serieus obesitas en allerlei pijntjes en ongemakken

Dat zelfde jaar ontmoette ik mijn tweede grote liefde van mijn leven. Hij liet mij op onze eerste date weten dat sporten en een gezonde leefstijl voor hem ontzettend belangrijk is. Sporten deed hij dagelijks en wilde hij ook blijven doen. Prima, dacht ik toen, maar ik sport niet…

Onze liefde groeide. We kochten een huis, we trouwden en samen met zijn drie kinderen en mijn dochter (met altijd veel aanloop) waren we een groot gezin. We hadden het goed en gezellig. Maar langzaam begon ik te groeien. Op een bepaald moment had ik 30 kg overgewicht. En dat was voor mij, met een lengte van 1 meter 64, echt veel te veel.

Op een bepaald moment had ik 30 kg overgewicht.
Finishfoto winst dames overall internationale 1/2 marathon Lanzarote dec. 2019

OERsterk

Ik ging op dieet (vele diëten geprobeerd in mijn leven) en ik begon met hardlopen (lees: waggelen). De combinatie van beweging en anders eten deed mij goed. Ik kocht het boek OERsterk koken en ik ging dingen begrijpen. Mijn lichaam kreeg langzaam zijn oude vorm weer terug en ik werd steeds sterker. Mijn lopen ging steeds beter. Het begon op hardlopen te lijken. Ook kreeg ik er steeds meer plezier in. In korte tijd werd ik van recreant een wedstrijdloper.  

Ik zocht professionele begeleiding. Bob Boverman begeleidde mij een aantal jaren intensief. Bob maakte van mij een serieuze atlete met mooie resultaten. Ik droomde ervan om Wereldkampioen te worden op de 800m. Daarvoor maakte ik een overstap naar coach Frans Thuijs. Mijn baan zegde ik op en ik had 100% focus op mijn doel. Mijn grote droom kwam uit: Wereldkampioen atletiek hardlopen op de 800m. (plus wereldkampioen op alle afstanden tm 10km en ik liep zelfs op drie afstanden een wereldrecord). 

Zowel fysiek als mentaal werd ik steeds sterker. 

Van atlete naar coach

In 2020 stond WK Toronto op mijn planning. Januari 2020 liep ik de halve Marathon van Egmond. De eerste 8km over strand liep ik met de kopgroep elite dames mee. (dat leverde mooie foto’s op).

1/2 marathon Egmond

Fotograaf: Rob Glas

Het NK 10km in Schoorl werd afgelast i.v.m. de storm Ciara. Daarna brak Covid-19 uit.

Vanuit mijn sport heb ik geleerd om iedere situatie te nemen zoals die komt. Dus zo deed ik dat hiermee ook. Met een eerste lockdown, Wereldkampioenschap atletiek masters in Canada, Toronto, (10 km en de halve marathon) afgelast en voorlopig geen uitzicht op wedstijden zag ik nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik wordt OERsterk master coach. 

Toen ik ontdekte dat ik in staat was om zelf mijn lichaam steeds sterker te maken, had ik een droom: Wereldkampioen worden op de 800m. Als 800m loper moet je namelijk alles kunnen; super snel zijn, slim zijn, tactisch en technisch goed zijn en je moet heel hard lopen ook lang kunnen volhouden. Ik wilde de beste van de wereld zijn in mijn leeftijdscategorie. Dit is mij gelukt. Plus nog heel veel meer. De vele inzichten die ik hierbij heb gekregen hebben mij mede gemaakt wie ik nu zijn mag. 

Nu ben ik gediplomeerd Oersterk coach en inspireer en coach ik mensen naar een blijvend gezond, fit en sterk lichaam.  Mijn opgedane kennis en ervaringen deel ik graag ook met jou. 

Een fit en sterk lichaam is een enorm rijkdom. En is de basis van jouw mooiste leven. 

Klaar voor verandering?

Scroll naar top
Fit met Nicole draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders