Niet vullen maar voeden – met koek

Niet vullen maar VOEDEN – met koek

 

Met alles wat we eten kunnen we ons lichaam verzwakken of versterken.

Zie eten als gif of medicijn, ontsteken of anti-ontsteken.

Hoe sterk en fit jij bent is dus mede afhankelijk van alles wat jij in je mond stopt.

 

Ken jij deze gezonde, lekkere en voedzame koek?

Koek met bouwstoffen zodat jij zonder honger uren vooruit kan.

 

Mijn favoriete ontbijt koek, lunch koek of koek voor mijn training.

Lekker, makkelijk en snel te breiden (appel-kaneel-rozijnen koek)

 

Ingrediënten en recept voor een bakplaat (6 grote koeken)

Basis:

  • 2-3 Bananen
  • 4-5 Eieren
  • (Glutenvrije-) havermout of muesli en/of meel naar keuze – ongeveer 200 gram

 

Prak de bananen, kluts de eieren en meng dit door elkaar.

Voeg de havermout en/of muesli erbij.

Meng het geheel tot een brei wat nog te schenken is.

 

Extra toevoegen:

(Varieer en maak jouw eigen keuze naar smaak en behoefte)

  • Appel
  • Kaneel
  • Rozijnen
  • Peer
  • Worteltjes
  • Hazelnoot
  • Walnoot
  • Amandelen
  • Kokos
  • Pruimen
  • Perziken
  • Bramen
  • Blauwe bessen
  • Cacao nibbits
  • Noten, pitten en zaden
  • Of maak hem hartig met groente
  • Bedenk gerust meer nieuwe toevoegingen – maak het lekker en voedzaam.

 

Doe het geheel in een grote ovenschaal of kleine bakjes. (bakpapier of invetten met roomboter)

Bak de plaat op 175 graden goudbruin.

Haal uit de oven, keer de koek en bak vervolgens de andere kant ook goudbruin.

Op deze manier wordt je koek aan 2 kanten lekker knapperig

Laat de koek niet te donker worden!

 

Heel even afkoelen en smullen maar!

    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top